SUNA (APASA AICI) | PRETURI
PENTRU VOLUME MARI OFERIM REDUCERE * PRELUAM / PREDAM COMENZI GRATUIT IN BUCURESTI IN TOATE SECTOARELE PRINTR-UN REPREZENTANT AL FIRMEI * BIROU TRADUCERI DESCHIS SAMBATA BUCURESTI * BIROU TRADUCERI DIN ZONA TITAN * Oferim servicii de traducere simultana Bucuresti * Traducere acte auto Germania * Birou Traduceri Legalizate Bucuresti *

APOSTILE

Aveti nevoie de apostilarea traducerilor?

Nu aveti timp sa va deplasati/sa stati la cozi?

Ne putem ocupa noi pentru dvs. indiferent daca traducerea a fost sau nu realizata la noi.

Pretul pentru apostila la Camera Notarilor Publici este de 42 ron/document. Daca apelati la noi pentru apostilarea documentelor, comisionul nostru este de 100 RON.

Recunoasterea in strainatate a actelor emise de autoritatile statului roman presupune, in functie de tara in care sunt folosite, apostilare sau supralegalizare.

In cazul in care actele vor fi folosite intr-o tara membra Conventiei de la Haga din 5 octombrie 1961, pentru acestea se va necesita apostila. Cele mai frecventate state membre Haga de catre romani sunt urmatoarele: Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, China(Hong Kong), Cehia, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, India, Irlanda, Israel, Islanda, Japonia, Marea Britanie si Irlanda de Nord, Norvegia, Olanda, Spania, SUA, Suedia, Turcia, Ungaria.

Apostila poate fi aplicata atat pe documentul original, cat si pe traducerea documentului in limba tarii in care va fi folosit. Acest lucru depinde de la caz la caz. In anumite cazuri se cere apostilarea documentului original, apoi traducerea acestuia+traducerea apostilei, in alte cazuri se cere apostilarea traducerii documentului original. Apostila pe documentele originale (ex: cazier, certificate casatorie, nastere, deces etc.) se obtine de la Prefectura, in timp ce apostila pe traducerea documentelor originale se obtine de la Camera Notarilor.

Printre statele non-membre Haga, cele mai frecventate de romani sunt tarile arabe, precum: Emiratele Arabe, Arabia Saudita, Quatar, Kuweit. Astfel, daca aveti nevoie de recunoasterea actelor dvs. In aceste tari ( in diferite scopuri: lucru, casatorie, rezidenta etc. ) va fi necesara supralegalizarea lor.

Spre deosebire de apostilare, care este o procedura simplificata de recunoastere a actelor, procesul de supralegalizare este unul mai complex. Acesta presupune obtinerea de vize de la Ministerul Justitiei, Ministerul de Externe, precum si de la Ambasadele si Consulatele tarilor respective.

IMPORTANT!

Inainte de apostilarea sau supralegalizarea traducerilor, acestea se legalizeaza la un notar public.

IMPORTANT!

Daca actele dvs. sunt emise sub semnatura privata (ex: adeverinta de vechime de la o companie privata) si nu de o institutie publica a statului, este necesar ca inainte de a merge cu acestea la apostila sau supralegalizare sa obtineti pentru ele incheiere de data certa de la notar sau viza de la unul din Ministere (ex: pentru adeverinta de vechime intr-o clinica medicala particulara, se merge pentru viza la Ministerul Sanatatii).